Stress en burn-out coach 06 403 514 17 info@hansvanandel.nl

Mindfulness Breda gaat je echt verder helpen!

Beter gezegd: Mindfulness in het mooie Breda – Een combinatie van mindfulness, wandelen en ademhalings-technieken doen die een energiek effect op je lichaam hebben. In een korte tijd ervaar je meer rust, helderheid en energie. Je krijgt weer zin om er vol tegenaan te gaan.

Breda en omstreken

Ik lever mijn diensten in Etten-Leur en Breda. Daar is voldoende mooie natuur om ontspannen wandelingen te maken en lekker te ontstressen.

Hoi, ik ben Hans van Andel en ik heb veel ervaring met stress en burn-out. Als ervaringsdeskundige help ik jou graag om stress-vrij te leven en te werken.

Hans van Andel

“Een Mindfulness wandeling doe je niet om je beter te voelen, maar om beter te voelen”

Mindfulness Breda

Mindfulness in Breda betekent letterlijk aandachtig zijn of bewust zijn waar je ook maar bent. In dit geval Breda. Je kunt ook zeggen opmerkzaam zijn voor wat er in het hier en nu is. Je richt je aandacht doelbewust op je ervaring van dit moment, zonder oordeel. Kortweg: Mindfulness is met je aandacht in het hier en nu aanwezig zijn. Dit lijkt eenvoudig, maar dat is het niet.

Je mag er gewoon zijn

Het vergt oefening om dit onder de knie te krijgen. We leven, zonder er bij stil te staan, vaak vanuit een zogenaamde “automatische piloot”. We zijn druk bezig met het verleden, met plannen, doen en denken en staan nauwelijks stil bij het hier en nu, bij gewoon “zijn”. Je kunt Mindfulness oefenen met meditatie om het in je dagelijkse leven toe te passen. Je kunt op een matje gaan zitten oefenen, maar voor de meeste gaat dit niet werken.

Meer energie, wie wilt dat nu niet?

Wellicht is een cursus Mindfulness in Breda dan iets voor je. Niet een gewone, maar eentje waarin je beweegt. Lekker wandelen in het mastbos bij Breda en gedurende de wandeling krijg je oefeningen aangereikt. Deze helpen je om beter te gaan ademen, meer in het hier en nu te zijn en je krijgt er bovendien meer energie van.

Lekker naar buiten!

Mindfulness in Breda kan op diverse locaties in de buitenlucht. Mijn voorkeur is in de natuur. Bossen en parken genoeg in Breda. De natuur geeft afleiding en rust. Je komt sneller in een ontspannen modus en dat helpt om te herstellen van opgedane stress en beter te leren voelen.

Mindful wandelen

Door te leren om met aandacht in het leven te staan, in het hier en nu, is er een groter bewustzijn mogelijk. Dan kunnen we beter leren omgaan met dat wat zich in ons leven voordoet. Zoals momenten van stress, pijn, verdriet en/of spanning. Met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu kan geleerd worden door training en oefening.

Mindfulness cursus

Je kunt een volledige Mindfulness cursus gaan volgen, maar veel leuker en bovendien goedkoper is een 5-weekse Mindful Walk. Met aandacht wandelen, vrij vertaald. Omdat dat niet lekker klinkt, gebruik ik liever Mindful wandelen. Het komt op het zelfde neer. Wat je gaat doen bij Mindful wandelen, is meestal in een groepje van 3-5 mensen, lekker gezellig op pad. We kiezen een mooie locatie waar we fijn en rustig kunnen wandelen. Meestal ergens in het Mastbos bij Breda. Je krijgt gedurende de cursus diverse oefeningen aangereikt waardoor je meer in het nu komt.

Wat is Mindful wandelen?

Mindful wandelen is een combi van onder andere wandelen, ademhalingstechnieken en mindfulness. Iedere les heeft een eigen thema. In de tussentijd wandelen we wat en stoppen regelmatig om een oefening te doen. Het is niet zo, dat we veel meer dan 5 kilometer wandelen. Zo leer en ervaar je spelenderwijs meer in het “hier en nu” te zijn. Ook om beter te voelen en te luisteren naar je eigen lichaam. Want voor veel mensen is het lichaam iets waar ze zich niet echt bewust van zijn. Ze zitten teveel in hun hoofd. Tijd om eens af te dalen. Tijd om Mindful wandelen eens te proberen. Meer informatie over Mindful wandelen vind je op Mindful Walk.

Wat is een Mindfulness wandeling?

Je kunt zeggen dat een Mindfulness wandeling ook wel Mindful Walk genoemd, een les is in mindfulness. Deze is dan wel gecombineerd met wandelen en diverse oefeningen. Zoals ik al eerder schreef, is Mindfulness met je aandacht in het hier en nu aanwezig zijn. Nu lukt dat volgens mij veel beter in een klein groepje. Je hebt onderling contact, je praat met elkaar en dan weer luister je naar de Mindful Walk instructeur. Vervolgens worden er oefeningen gedaan en het hoeft allemaal niet bloedserieus.

Ademhaling van levensbelang

Elke bijeenkomst staat in het teken van een bepaald onderwerp. In de eerste bijeenkomst ligt het accent op kennismaken met elkaar, de wandelhouding, de wandeltechniek en met beter leren voelen. Bij volgende bijeenkomsten zijn de thema’s focus en concentratie, loslaten en vertrouwen. Dit wordt allemaal op een speelse manier behandeld en geoefend. Heel belangrijk is de ademhaling en het zich bewust in het hier en nu bevinden. Aan het begin van elke bijeenkomst doen we wat opwarmingsoefeningen. Dit kunnen wat lichamelijke oefeningen zijn of een korte yoga-oefening. Zo sluiten we ook af.

Lachen mag

Er mag gelachen worden! Graag zelfs. En je zult merken, dat het op deze manier volgen van een Mindfulness wandeling cursus leuk, gezellig en bovendien leerzaam is. Je komt spelenderwijs telkens weer terug in het hier en nu. Bovendien krijg je door de onderlinge interactie méér energie. Dit neem je mee naar huis als de cursus, de Mindfulness wandeling, is afgelopen. Je hebt dan een week de tijd om zelf thuis het geleerde in de praktijk te brengen. Zeven dagen later staat er weer een Mindfulness wandeling gepland met leuke medecursisten!

Gezellig samenzijn

Wellicht doe je leuke contacten op, om eens gezellig samen een wandeling te maken. En misschien pas je dan geleerde oefeningetjes onbewust toe.

Ik zeg weleens: “Een Mindfulness wandeling doe je niet om je beter te voelen, maar om beter te voelen”.

Blogs

Wil je meer lezen, kijk dan hieronder. Klik op de groene button voor contact met mij. Terug naar homepage.

Tien signalen die kunnen wijzen op een burn-out.
Tien signalen die kunnen wijzen op een burn-out.

Of je een burn-out hebt, of hard op weg bent om er een te krijgen, kun je hier ontdekken. Een burn-out komt niet met een donderslag uit de lucht vallen. Je zult aan een aantal zaken kunnen merken dat je op de verkeerde weg bent. Merk je dat niet op, dan kan de...

Heb ik een burn-out? Kan ik het als een kadootje zien?
Heb ik een burn-out? Kan ik het als een kadootje zien?

Laatst stelde iemand me de vraag of ik mijn burn-out een kadootje vond. Met andere woorden, met de kennis van nu terugkijkend op die periode, zou ik er dan blij mee zijn? Daar moest ik even over nadenken. Toch was de conclusie vrij snel helder. Maar wil jij weten of...

Burn-out verkleed als sluipmoordenaar
Burn-out verkleed als sluipmoordenaar

Burn-out is inderdaad een sluipmoordenaar, een killer, maar dat leg ik je verderop wel uit. Ook wat vlinders met Tension Releasing Excercises (spanningsontladende oefeningen) te maken hebben. In eerste instantie niet zo heel veel, eerst even terug in de tijd. Toen ik...