Stress en burn-out coach 06 403 514 17 info@hansvanandel.nl

Mindful Walk

Wat is Mindful Walk?

Mindful wandelen is een combinatie van wandelen, ademhalingstechnieken en mindfulness.

In 5 groepslessen van 1,5 uur, waarbij iedere les een eigen thema heeft, leer en ervaar je meer in het “hier en nu” te zijn, beter te voelen en te luisteren naar je eigen lichaam.

Voor wie?

Als je je eigen herkent in het volgende en je wilt:
 • Je fysiek en mentaal energieker voelen?
 • Beter met stress leren omgaan?
 • Bewuster leven?
 • Meer je lichaam voelen en in het NU zijn?
 • Beter leren ademhalen?
 • Meer vreugde uit je leven halen?

Wat levert het mij op?

Het mooie van de cursus Mindful wandelen is dat je de mindfulness en ademhalingstechnieken niet alleen tijdens het wandelen toepast, maar in je hele leven.

Hierdoor krijg je meer energie en minder stress, ook als je niet aan het wandelen bent. Je krijgt tools aangeboden, die je de rest van je leven kunt blijven gebruiken. Je pikt dat uit het aanbod wat jou het meeste helpt om je energiek en vol levenslust te voelen.

Wat gaan we doen?

Bij Mindful Walk gaat het om bewust bewegen.

De cursus is gericht op bewegen zonder prestatiedruk, het aantal kilometers en de snelheid zijn dus niet belangrijk. Géén moeten!

Het gaat om bewustwording, bewust lopen op gevoel en in het “hier en nu”, waarbij je leert luisteren naar jouw lichaam. Weer of geen weer, lekker met anderen in de buitenlucht met aandacht voor jezelf en oog voor de omgeving.

Deze bijzondere Corona-tijd brengt veel mensen van slag. Ze worden teruggeworpen op zichzelf en worden beperkt in hun bewegingsvrijheid. Zekerheden, mochten die er geweest zijn, zijn nu ineens onzeker geworden. Daarom een speciale 1 op 1 (privé) cursus om je te helpen in deze unieke tijd! Even weg van je beeldscherm en uit de lockdown.

Mindful Walk – cursus 1 op 1

Een 1-op-1 cursus met veel persoonlijke aandacht voor jou

De zorgen stapelen zich op, vooral als je het nieuws op de voet volgt. Niet doen dus! Blijf ik gezond, hoe gaat het met mijn kinderen? Wanneer kan ik weer naar mijn vader in het verpleeghuis? Houd ik mijn baan? Het trekt een behoorlijke wissel op veel mensen. Veel perspectief hebben we nog niet gekregen. Het gaat er vooral om hoe JIJ met deze externe omstandigheden omgaat. Laat je je eigen gek maken of vind je je rust? Het is aan jou.

We zijn allemaal een beetje de weg kwijt in deze ongebruikelijke tijd van Corona. Er is veel onzeker geworden, dat wat eerst een zekerheid was. Onze vrijheid zijn we op een intelligente kwijtgeraakt. Er ontstaan veel zorgen. Om je gezin, je werk of onderneming. Je gezondheid. Je familie en vrienden. Geld. De gebeurtenissen van de afgelopen weken zijn gewoon enorm stressvol. Een groot gevoel van onveiligheid met vele onzekerheden over wat ons nog te wachten staat. En het einde is helaas nog niet in zicht.

Ik kan je in deze persoonlijke cursus leren wat je kunt doen om staande te blijven te midden van deze stress. Ik neem je mee de natuur in voor een wandeling. Je zult ervaren en voelen hoe je met kleine oefeningen groot resultaat kunt behalen om je te midden van onrust weer rustig te voelen. De gezonde stofjes in je lijf gaan hun werk weer doen. Je komt uit je hoofd en in je lijf.

Dit is bij uitstek dé tijd om letterlijk in beweging te komen. In deze privé cursus is er volop aandacht voor wat jij nodig hebt.

Ook wij hanteren de social distancing en volgen de maatregelen van het RIVM

Deze cursus kan doorgaan omdat de maatregelen voor de individuele coaching in de buitenlucht ongewijzigd zijn. Wel volgens de RIVM-richtlijnen. Dit betekent:

 • Bij (milde) verkoudheid, hoesten, keelpijn, griepverschijnselen en/of koorts wordt de afspraak in onderling overleg verzet.
 • Als iemand anders binnen het gezin koorts heeft kan de afspraak niet doorgaan.
 • Geen lichamelijk contact. Dus we geven geen hand, knuffel en dergelijke.
 • Er wordt niet gewerkt met contactoefeningen.
 • Tijdens de sessies houden we 1,5 meter afstand.

Wie, wat en waar?

 • Deze 1 op1 cursus (privé cursus) Mindful Walk wordt gegeven door Hans van Andel, gecertificeerd Mindful Walk instructeur en ervaren stress en burn-out coach.
 • Dit is een 4-weekse cursus met 4 sessies van ongeveer 75 minuten. Data en tijden stemmen wij natuurlijk samen af.
 • Tussen de sessies door ga je aan de slag met huiswerk en oefeningen.
 • De locatie is standaard het Mastbos in Breda. In overleg kan deze worden aangepast.
 • Je ontvangt van te voren en na elke sessie informatie over wat we hebben behandeld.

Wat kost het?

Je betaalt eenmalig géén € 375,= maar

slechts € 145,- (inclusief BTW).

Je ontvangt vóór aanvang van de cursus een factuur, die voldaan dient te worden voordat we starten.

Dit ga je ervaren

Meer energie

Meer rust in je hoofd

Verbetering van conditie en houding

Verbeterde ademhaling

Minder stress

Positieve effecten voor lichaam en geest

Uit je hoofd, meer in je lichaam

Meer ontspanning

Nieuwe inzichten en tools om beter met stress om te gaan

Plezier en gezellig samen zijn

 

Samenvatting

De kosten voor alle varianten zijn géén € 375 maar slechts € 145  voor vier weken. Dit is inclusief intake, begeleiding en samenvattingen van de lessen.

Je mag me altijd bellen of contact opnemen via e-mail.

hansvanandel@kpnmail.nl of

06 403 51 41 7

Reserveer je plek en neem even contact met me op.

Samenvatting

Je kunt voor de volgende opties kiezen:

Optie 1:

1-op-1 cursus waarbij we samen 4 x op pad gaan. De trainingen duren 60 – 75 minuten per keer en kunnen in overleg worden ingepland qua dag, tijd en locatie.

Optie 2:

Een online cursus met mijn betrokken begeleiding op afstand. We starten met een telefonische voorbespreking (+/- 20 min), je ontvangt een huiswerkmail en gaat zelf aan de slag met de training (duur naar eigen invulling). Vervolgens hebben we een telefonische nabespreking (+/- 20 min.). We plannen de besprekingen naar wens en mogelijkheden in. Ook 4 bijeenkomsten.

Optie 3:

Een combinatie van de eerste twee opties, nog méér maatwerk!

De kosten voor alle varianten zijn

géén € 375,- maar

slechts € 145,-

voor méér dan 5 uur cursus!

Een korting van 60 % !

 

 Dit is inclusief intake, begeleiding en samenvattingen van de lessen.

Contact opnemen kan telefonisch of via onderstaande groene button.

Reserveer je plek!

 

Wat krijg ik als ik de Mindful Walk cursus volg?

 Je krijgt bij Mindful Walk (Mindfulness in combinatie met wandelen) diverse oefeningen aangereikt die je in het dagelijks leven kunt gebruiken om beter met stress om te gaan. Het is praktisch. Makkelijk later zelf te doen en je werkt aan meer energie en minder stress.

Thema’s die voorbij komen: focus, concentratie, loslaten, vertrouwen en aandacht.

Tijdens deze Mindful Walk-cursus leer je hoe je mindfulness, wandelen en ademhalingstechnieken kunt integreren in je eigen leefstijl met als resultaat:

 • Meer energie
 • Betere focus
 • Meer bewustzijn
 • Betere ademhaling
 • Beter kunnen ontspannen
 • Meer genieten

Hoeveel lessen?

Vijf bijeenkomsten van 1,5 uur, waarbij we wandelen, bewegen, bewust ademen en vooral genieten in de prachtige bossen van Breda.

Waar?

Ik geef de 5-weekse Mindful Walk-cursus in het mastbos bij Breda. We starten vaak bij café De Kogelvanger. Ander startpunt mogelijk in overleg.

Kosten?

Particulier: 95 euro per persoon
voor 5 trainingen van 1,5 uur.

Zakelijke tarieven op aanvraag.

Bekijk de actuele data en meld jezelf direct aan!

Meer lezen over Mindfulness en wandelen kijk dan hier.

 

Groepslessen worden momenteel niet gegeven. Individueel en Online wel.

Zie het aanbod van de 1 op 1 voor slechts € 145,-

 

Mindfulness oefeningen doen in het Mastbos te Breda, dat leek mij wel wat! Heerlijk wandelen in de natuur en even helemaal tot jezelf komen. Nou dat is zeker gelukt! Boven verwachting kwam ik na iedere les helemaal Zen terug. Ik genoot van de prachtige omgeving en kreeg ademhalingsoefeningen aangereikt die ik voortaan in het dagelijks leven toepas. 

Op 18 april 2020 heb ik jammer genoeg alweer de laatste les afgerond. Ik kijk terug op een hele leerzame en afwisselende cursus. Hans legt alles goed uit en het rustige tempo waarin hij dat doet vond ik erg prettig. Evenals dat hij ook goed rekening hield met mijn voetblessure zodat we niet teveel kilometers liepen (het gaat immers om de oefeningen). Ook kreeg ik na iedere les een mailtje met “huiswerk” en de oefeningen die ik geleerd heb. 

Ik kan deze cursus, gegeven door Hans zeker iedereen van harte aanbevelen, je krijgt er namelijk zoveel energie van! 

Damayanthi Leijten

Ik heb als hardloper ervaren dat het ook mogelijk is om op een rustiger tempo te wandelen. Hierdoor vind ik rust en kalmte. Ik heb geleerd hoe de oefeningen op een rustige manier te doen. 

Vooral ben ik tot het besef gekomen, dat de neusademhaling héél belangrijk is!

 

  

T.D. (Man)

Ik wil je echt bedanken voor de tijd toen en dat we samen het herstel programma burn-out hebben doorlopen. Zo voelt het ook voor mij, dat we het samen gedaan hebben!

Ik heb het gevoel dat het nu ver achter me ligt, maar houd de wijze lessen dichtbij en pas ze nog dagelijks toe. Bedankt dat je met me meeliep.

 

Mark

Vragen?

Neem gerust contact met mij op!