Stress en burn-out coach 06 403 514 17 info@hansvanandel.nl

Mindful Walk

Wat is Mindful Walk?

Mindful wandelen is een combinatie van wandelen, ademhalingstechnieken en mindfulness.

In 5 groepslessen van 1,5 uur, waarbij iedere les een eigen thema heeft, leer en ervaar je meer in het “hier en nu” te zijn, beter te voelen en te luisteren naar je eigen lichaam.

Voor wie?

Als je je eigen herkent in het volgende en je wilt:
 • Je fysiek en mentaal energieker voelen?
 • Beter met stress leren omgaan?
 • Bewuster leven?
 • Meer je lichaam voelen en in het NU zijn?
 • Beter leren ademhalen?
 • Je hoofd leeg maken?

Wat levert het mij op?

Het mooie van de cursus Mindful wandelen is dat je de mindfulness en ademhalingstechnieken niet alleen tijdens het wandelen toepast, maar in je hele leven.

Hierdoor krijg je meer energie en minder stress, ook als je niet aan het wandelen bent. Je krijgt tools aangeboden, die je de rest van je leven kunt blijven gebruiken. Je pikt dat uit het aanbod wat jou het meeste helpt om je energiek en vol levenslust te voelen.

Wat gaan we doen?

Bij Mindful Walk gaat het om bewust bewegen.

De cursus is gericht op bewegen zonder prestatiedruk, het aantal kilometers en de snelheid zijn dus niet belangrijk. Géén moeten!

Het gaat om bewustwording, bewust lopen op gevoel en in het “hier en nu”, waarbij je leert luisteren naar jouw lichaam. Weer of geen weer, lekker met anderen in de buitenlucht met aandacht voor jezelf en oog voor de omgeving.

Wat krijg ik als ik de Mindful Walk cursus volg?

 Je krijgt bij Mindful Walk (Mindfulness in combinatie met wandelen) diverse oefeningen aangereikt die je in het dagelijks leven kunt gebruiken om beter met stress om te gaan. Het is praktisch. Makkelijk later zelf te doen en je werkt aan meer energie en minder stress.

Thema’s die voorbij komen: focus, concentratie, loslaten, vertrouwen en aandacht.

Tijdens deze Mindful Walk-cursus leer je hoe je mindfulness, wandelen en ademhalingstechnieken kunt integreren in je eigen leefstijl met als resultaat:

 • Meer energie
 • Betere focus
 • Meer bewustzijn
 • Betere ademhaling
 • Beter kunnen ontspannen
 • Meer genieten

 

 Mindful Walk in de media

 Klik op de bijgaande foto om een indruk te krijgen van Mindful Walk. Op 17 augustus 2020 is de aflevering ‘Samen de zomer door’ bij Omroep Brabant uitgezonden. Hierin zit het onderdeel ‘Bosgesprekken’, waarin de Mindful Walk  aan bod komt. ‘Bosgesprekken’ begint op 3.03 min. 

 Groepslessen: ze zijn er weer!!

1.

MINDFUL WALK cursus (wanneer hardlopen niet jouw ding is):

Momenteel nog geen nieuwe data gepland. Meld je alvast aan!

Tijd en locatie: 9.30-11.00 in het Mastbos. 

2.

MINDFUL RUN cursus voor beginnende hardlopers:

Momenteel nog geen nieuwe data gepland. Meld je alvast aan!

Tijd en locatie: 8.30-10.00 in het Mastbos. 

 

Elke cursus start met verzamelen bij De Kogelvanger aan de Galderseweg 55 in Breda

Meer lezen over Mindfulness en wandelen kijk dan hier.

Je kunt je ook aanmelden of in contact komen via het contactformulier!

 

Hoeveel lessen?

Vijf bijeenkomsten van 1,5 uur, waarbij we wandelen, bewegen, bewust ademen en vooral genieten in de prachtige bossen van Breda.

Waar?

Ik geef de 5-weekse Mindful Walk-cursus in het mastbos bij Breda. We starten vaak bij café De Kogelvanger. Ander startpunt mogelijk in overleg.

Kosten?

Particulier: 95 euro per persoon
voor 5 trainingen van 1,5 uur.

Zakelijke tarieven op aanvraag.

Mindfulness oefeningen doen in het Mastbos te Breda, dat leek mij wel wat! Heerlijk wandelen in de natuur en even helemaal tot jezelf komen. Nou dat is zeker gelukt! Boven verwachting kwam ik na iedere les helemaal Zen terug. Ik genoot van de prachtige omgeving en kreeg ademhalingsoefeningen aangereikt die ik voortaan in het dagelijks leven toepas. 

Op 18 april 2020 heb ik jammer genoeg alweer de laatste les afgerond. Ik kijk terug op een hele leerzame en afwisselende cursus. Hans legt alles goed uit en het rustige tempo waarin hij dat doet vond ik erg prettig. Evenals dat hij ook goed rekening hield met mijn voetblessure zodat we niet teveel kilometers liepen (het gaat immers om de oefeningen). Ook kreeg ik na iedere les een mailtje met “huiswerk” en de oefeningen die ik geleerd heb. 

Ik kan deze cursus, gegeven door Hans zeker iedereen van harte aanbevelen, je krijgt er namelijk zoveel energie van! 

Damayanthi Leijten

Ik heb als hardloper ervaren dat het ook mogelijk is om op een rustiger tempo te wandelen. Hierdoor vind ik rust en kalmte. Ik heb geleerd hoe de oefeningen op een rustige manier te doen. 

Vooral ben ik tot het besef gekomen, dat de neusademhaling héél belangrijk is!

 

  

T.D. (Man)

Ik wil je echt bedanken voor de tijd toen en dat we samen het herstel programma burn-out hebben doorlopen. Zo voelt het ook voor mij, dat we het samen gedaan hebben!

Ik heb het gevoel dat het nu ver achter me ligt, maar houd de wijze lessen dichtbij en pas ze nog dagelijks toe. Bedankt dat je met me meeliep.

 

Mark

Vragen?

Neem gerust contact met mij op!