Stress en burn-out coach 06 403 514 17 info@hansvanandel.nl

Blog

Burn-out voorkomen. 7 Tips.

Burn-out voorkomen. 7 Tips.

Voorkomen van een burn-out. Niet iedereen is zich bewust van het feit dat hij of zij flink op weg is om er eentje op te lopen. Dus daarom: voorkomen is beter dan genezen. Het belangrijkste doel van deze blog is jou te helpen met 7 tips om een burn-out te voorkomen....

lees meer
Tien signalen die kunnen wijzen op een burn-out.

Tien signalen die kunnen wijzen op een burn-out.

Of je een burn-out hebt, of hard op weg bent om er een te krijgen, kun je hier ontdekken. Een burn-out komt niet met een donderslag uit de lucht vallen. Je zult aan een aantal zaken kunnen merken dat je op de verkeerde weg bent. Merk je dat niet op, dan kan de...

lees meer
Heb ik een burn-out? Kan ik het als een kadootje zien?

Heb ik een burn-out? Kan ik het als een kadootje zien?

Laatst stelde iemand me de vraag of ik mijn burn-out een kadootje vond. Met andere woorden, met de kennis van nu terugkijkend op die periode, zou ik er dan blij mee zijn? Daar moest ik even over nadenken. Toch was de conclusie vrij snel helder. Maar wil jij weten of...

lees meer
Burn-out verkleed als sluipmoordenaar

Burn-out verkleed als sluipmoordenaar

Burn-out is inderdaad een sluipmoordenaar, een killer, maar dat leg ik je verderop wel uit. Ook wat vlinders met Tension Releasing Excercises (spanningsontladende oefeningen) te maken hebben. In eerste instantie niet zo heel veel, eerst even terug in de tijd. Toen ik...

lees meer
Meer energie en ontspanning

Meer energie en ontspanning

De enige levenslijn die we met deze wereld hebben is die via onze ademhaling. Ben jij je wel bewust van je ademhaling? Adem je wel goed? We hebben het nooit geleerd, het gaat automatisch. Toch is het goed om even bij je ademhaling stil te staan. Bewust of onbewust van...

lees meer
Voorkomen burn-out: vijf tips

Voorkomen burn-out: vijf tips

Voorkomen van een burn-out is altijd nog beter dan ervan genezen. Vijf tips om een burn-out te voorkomen.  Er zijn natuurlijk ontelbare tips, maar hier zijn wel een aantal praktische, waar ik zelf ook baat bij heb gehad. Ik hoop dat jij je voordeel ermee kunt doen. Ze...

lees meer
Was jij vroeger een vechter?

Was jij vroeger een vechter?

Vorige week was ik getuige van een voetbalwedstrijdje tussen jongens en meisjes van groep 8. Ik kwam terug van een rondje hardlopen en was aan het uitlopen. Bij het court in de wijk was een heftige strijd gaande. Het was een mooie en zonnige dag en behoorlijk warm al....

lees meer
Wat hebben zeepaardjes met wandelen te maken?

Wat hebben zeepaardjes met wandelen te maken?

Wat hebben zeepaardjes met wandelen te maken? Nou, op het eerste gezicht niet zoveel, maar bij nader inzien wel. Want ik was op google aan het zoeken naar afbeeldingen van de hippocampus en kwam uit bij zeepaardjes. Maar dat bedoelde ik eigenlijk niet. Ik zocht een...

lees meer
Hoe gaat het met je? Druk, druk, druk….

Hoe gaat het met je? Druk, druk, druk….

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je je om te veel zaken tegelijk moet bekommeren. Dat je hoofd overloopt van alles waar je je druk om maakt. Dat je niet genoeg hebt aan 24 uren in een etmaal. Dat je “druk, druk, druk” als standaard antwoord geeft, als mensen aan je...

lees meer
TRE oefeningen van David Berceli

TRE oefeningen van David Berceli

De TRE oefeningen van David Berceli heb ik voor het eerst ervaren onder de rook van ’s-Hertogenbosch in een kennismakingsworkshop TRE. (Voor meer ervaringen zie ervaringen TRE). De workshop stond onder de deskundige leiding van Marc, waarom zo deskundig, daar kom ik...

lees meer